Reflecties Periode 3

Les 1: In de eerste les kregen we filmpjes te zien over musea. Sanne vertelde de klas dat we het tropenmuseum gingen bezoeken en iedereen werd al meteen enthousiast. We kregen te horen dat we een tentoonstelling gingen neerzetten en ieder groepje moest een bepaald onderwerp uitkiezen, bijvoorbeeld afrikaans eten, zuid-amerikaanse dieren en planten etc. Mijn groep bestaat uit: Dewi, Fabian en Jasmijn P. We gingen in de les ook een beetje brainstormen over hoe we onze tentoonstelling gingen neerzetten en over welke onderwerp we het gingen houden. We hadden de volgende onderwerpen: het hindoeïsme, het boeddhisme, voodoo en Zuid-Amerikaanse dieren. In de volgende les gingen we verder bespreken.  In het tweede deel van de les gingen we verder discussiëren over de onderwerpen en we twijfelde tussen het hindoeïsme en het boeddhisme. Uit eindelijk kozen we voor het hindoeïsme en dat vond ik het wel leuk, omdat ik zelf ook in het hindoeïsme geloof en er best wel veel vanaf weet. We gaan het in het hindoeïsme hebben over de goden en de rituelen hebben, anders wordt het teveel.  Maar aan de ene kant vond ik het ook wel jammer, omdat ik het ook wel leuk vond om iets over het boeddhisme te weten. Maar zo erg vond ik het nou ook weer  niet, dus we gaan er sowieso iets leuks van  maken. Ik vond het wel fijn, dat mijn groepje wel goed bezig is, iedereen zoekt informatie op en is bezig en dat motiveert mij ook.

Les 2: In de tweede les was ik ziek, dus ik ging helaas niet mee naar het tropenmuseum.

Les 3: De derde les na de vakantie gingen we naar de bieb om informatie te zoeken, we hebben gelukkig veel boeken gevonden. In de bieb hebben we samen boeken geleend en die boeken gaan we uiteindelijk ook gebruiken om informatie op te zoeken.

Les 4: In deze les gingen we informatie uit de boeken halen en vanaf het internet en de informatie hebben we in een documentje geplaatst. We zaten samen achter de laptop en dat was soms wel vervelend want niet iedereen kon erachter, dus de volgende keer gaan er twee achter de laptop en twee achter een (school) computer. Ook hebben we een eigen blog aangemaakt en op deze site vind je informatie over onze tentoonstelling en er is ook een tumblr aangemaakt, maar we moeten alles nog een beetje bewerken in de volgende les.

Les 5: In de vijfde les hebben we onze blog opgeknapt en onze informatie aan de docent laten zien. We hebben tips gekregen en daar zijn we dan ook mee aan de slag geweest. We moeten wel nog veel doen, maar gelukkig werkt iedereen goed mee, dus ik denk wel dat het gaat lukken. In de volgende les moeten we wel even goede en duidelijk plannen maken, voor hoe onze tentoonstelling eruit gaat zien.

Les 6: In les zes kwam er een man langs van het Reinwardt academie en hij ging onze vraag beantwoorden. Eerst ging hij zichzelf voorstellen en ging hij precies uitleggen wat hij deed. En hij had heel veel verstand van tentoonstellingen, dus hij kon onze vraag goed beantwoorden. ..

Plaats een reactie